Projekt partnerek

 COORDINATOR (SIVECO Romania S.A.)

SIVECO Romania SA (www.siveco.ro, http://rd.siveco.ro) egy magán részvény társaság, amelyet 1992-ben alapítottak. Azóta a SIVECO az Vállalati Erőforrás Kezelési Licence egyik legfontosabb román szolgáltatója és szoftverintegrátora. Etanulás, ekormány, eegészség, e kereskedelem,  emezőgazdaság, evásárlók, eszokások megoldások és kulcsrakész projektek belső, a nemzetközi piacokon. A SIVECO olyan megoldásokat fejlesztett kis amelyek az egészségbiztosítási alapok kezelésének javítására és az orvosi és gyógyszerészeti szolgáltatások minőségének javítására szolgálnak.
A Romániában működő Nemzeti Egészségbiztosítási Ház (CNAS) - egyedi integrált információs rendszer a CNAS-n belüli tevékenységek irányítására;Bulgária Egészségügyi Minisztérium - Bulgária Országos Egészségbiztosítási Alapja (NHIF) integrált információs rendszerének megvalósítása; Nepenthes Group France (Concentrateur Global Nepenthes) - a francia egészségügyi minisztérium és az egészségbiztosítási házak közötti számlázási rendszer kezelésére szolgáló rendszer; Az Egészségügyi Minisztérium Horvátországban (HZZO) - kísérleti információs rendszer a horvátországi orvosi kabinet által szolgáltatott adatok központosításához.
Brain@Home at the partner website: http://www.siveco.ro/en/solutions-business-to-public/european-projects

 

CASA DI CURA PRIVATA DEL POLICLINICO (CCP)

A CCP a Neurorehabilitációs Tudományok teljesen integrált multispecialista klinikai központja.
A Központ egy 136 férőhelyes rehabilitációs klinika, mely Milánó központjában helyezkedik el.
Az egyéni rehabilitációs programokat több- és interdiszciplináris megközelítés alapján irányítják,elismerve a különböző klinikai tevékenységek közötti integráció fontosságát a diagnosztikai osztályozás és a konkrét igények azonosításán keresztül , az egyedi programok meghatározásáig, amelynek célja a , hogy az idősek visszaszerezzék a régi képességieket , hogy  ezzel  lehetőségük nyíljon a  társadalmi és autonóm életbe vagy egy támogatott életbe újból beilleszkedni.

A rehabilitációs csapat a rehabilitációs orvostudományra, neurológiára, geriátriára, fertőző betegségekre, kardiológiára, pulmonológiára és belgyógyászatra szakosodott orvosokból áll.

A CCPP multiciplináris csapatában neurológusok, rehabilitációs szakemberek, phoniatrists, pszichológusok, motor and occupational therapists, beszéd terapeuták, dietetikusok és ápolók a kulcsszereplők. A CCPP esetében vezető szerepet kap a felületi megközelítés és a  kísérleti fejlesztés, amely által a CCPP támogatja a az elemzési és a követelmény fázisokat is a pilot projektben.
A pilot projektbenben részvevők köre megfelelő módón kerül osztályozásra és jellemzésre egy erős csapat vagy egy klinikai szempontból kutatóknak minősülő:
neurológusok,neuropszichológusok , rehabilitációs szakember, stb.  által.
Brain@Home at the partner website: http://www.ccppdezza.it/brainhome/

 

MediaHospital S.r.l. (MediaH)

Website: www.mediahospital.com

A KKV-nak minősülő MédiaHospital érdekelt az IKT( Információs & Kommunikációs Technológia) -val kapcsolatos tanácsadásban és tréningekben és az IKT alkalmazási lehetőségeit kutaja egészségügy különböző területein. Módszertani támnogatásra van szükség a távoktatás fejlesztése érdekében (FAD- Távoktatás) amely lehetővé teszi a részvevők számára hogy tanulmányozzák a gyógyszerterápia kezelésével kapcsolatos dinamikát.

A MediaHospital elkötelezett az olyan technológiák kifejlesztésében, amelyek képesek támogatni, segíteni és felgyorsítani a betegek ellátási útját, mind a kórházon belül, mind pedig a saját otthonában.

Kutatásaink központi problémája a páciens elletátási útjának több perspektívájára irányul. Próbálunk a hatékonyság és hatásosság  érdekében vezetői szemszögből  (költségcsökkentés, NHS hatékonyság, klinikai személyzet racionalizálása stb.) és különösen a klinikai szempontból (betegellátás, ellátás optimalizálása, klinikai kockázatcsökkentés, stb.). vizsgálódni.

Különleges szakvélemény. A MédiaHospital 2012 óta  számos tudományos kutatási projektnek a részese, és együttműködik néhány olaszországi kórházzal (INRCA - National Institute of Hospital Care for Seniors, Rehabilitation Center of Villa Beretta  Costamasnagában, Policlinico di Milano, FERB ONLUS – Federazione Europea Ricerca Biomedica, PUNTO SERVICE RSA)  a  szórakozást biztosító technológiai fejlesztések érdekében, amellyel elősegíti a páciensek elköteleződését..az Intellel együtt egy üzleti intelligens rendszer fejlesztésével az egészségügyi kontextusban.

MédiaHospital Éritő-Képernyő (ÉK)

A MédiaHospital  egy olyan multimédiás tartalmat és szolgáltatásokat elosztó felülelet fejleszt, amely Európában szabadalmaztatott és bejegyzett védjeggyel rendelkezik és célja a felhasználókat egy független és önállóan is alkalmazható spaciális feladatokon és/vagy kezeléseken keresztül vezetni. Szövegekkel, hangokkal, videókkal és tapasztalati laboratóriumokkal (ad-hoc testreszabott tevékenységekkel) képes:

  • segíteni a felhasználókat saját egészségi állapotuk jobb  megértésében;
  • kihívás elé állítani  és részvételre ösztönözni a pácienseket, komoly játék alapú tartalmakkal a motiváció növelése érdekében;
  • multi szenzoros csatornát egy időben stimulálni;
  • lehetővé tenni  a folyamatosan önszabályozott és önálló tevékenységeket, egy virtuális trénerrel, aki segítheti a felhasználókat a gyakorlataikban;
  • a folyamat maximális rugalmasságátnak biztosítására, így az a  beteg képességi szintjének megfelelően állítható be;
  • a felhasználók által elvégzett gyakorlatokra vonatkozó adatok összegyűjtésére, amelyek  olyan  paraméterekké alakíthatók, amelyek segítenek a  folyamatot a megfelelő módon  beállítani.

MediaHospital Virtuális Valóság (VR)

Támogatja a finom mozgás gyakorlatokat, amelyek a tárgyakkal, eszközökkel.
A nyilvánvaló előnye, hogy bevonja a felhasználót, így annak terápiájának nem csak proaktív szereplője hanem a szereplő elkötelezettségét is növeli  játékos és a testreszabható visszacsatolási rendszernek közsönhetően.
A másik rendkívül fontos előnye,....... a számítógéppel létrehozott környezet  testre szabhatóságának köszönhetően,

Bár a MediaHospital szoftvervállalatként született egészségügyi szolgáltatások terén, ezzel az ajánlattal lehetőség nyílt arra hogy más területeken kínált kihívásoknakkal foglalkozhasson

A projektben betöltött szerep: A MediaHospital a WP3 vezetőjem és feladata a virtuális látogatások és játékok fejlesztése a kognitív és a motoros tréningek érdekében.

Brain@Home at the partner website: https://mediahospital.wordpress.com/2017/06/29/online-il-sito-ufficiale-di-brainhome-online-the-official-website-of-brainhome/

 

Pannon Business Network Association (PBN)

PBN - www.pbn.hu A Pannon Gazdasági Hálózat Egyesülete 2006-ban alakult.A Nyugat-dunántúli régió egyik vezető gazdaság fejlesztési szervezete. A PBN a gazdasági fejlesztések terén  a magyar nemzeti célokat támogatja, mint például az új munkahelyek teremtése és az életkörülmények javítása komplex és integrált programokkal.
2013-tól a regionális kormány és a nemzeti minisztérumok partnere a régió 2014-2020-as ERFA-projektjeinek tervezésében és végrehajtásában,  olyan projektek miatt, mint például:  Mobilmed (Ensuring mobile access to integrated hospital IT systems; Hungarian National Technology Program, TECH_08-A2/2-2008-0090); INNOVAL (Interregional Innovation Leaders; Austrian Hungarian CBC Program, L00103); CITT (Cooperation management of IT SMEs in the CENTROPE region; FP7, 207015); IRIS (Interregional Innovation System; Austrian Hungarian CBC Program, L00049); EASE&SEE (Enabling Actions for Social Enterprises in South East Europe; South-East Europe Program, SEE/D/0139/1.3/X).
Brain@Home at the partner website: http://pbn.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=369:brain-home&catid=8&Itemid=202&lang=hu

 

Karma Interactive

KARMA INTERACTIVE LTD.

A KARMA Interactive képes arra, hogy megfelelő megoldásokat kínáljon komplex IT-problémákra. Akár egyedi alkalmazásfejlesztésről, elektronikus számlázási rendszerről, elektronikus aukciós rendszerről, valamilyen komplex hírportálról DRM jogkezeléssel, vagy egy jegyértékesítési rendszerről legyen szó, a mi szakembereink részt vesznek a  koncepció kialakításában és  a projekt végrehajtásában.

A KARMA Interactive Kft. 2009-ben alakult, két stratégiai partnervállalat ötvözésével. Az új technológiák megjelenése és a gyors piaci növekedés tette szükség szerűvé a közös munkát, amely 2001 óta folyik. Csapatunk szakértői sokéves, magas szintű tapasztalattal rendelkeznek az internetes technológiák, weboldalak, alkalmazások tervezése, a felületek  fejlesztése és azok működtetése, valamint a projektmenedzsment területén is.

 

 University of Bucharest (UB)

A Bukaresti Egyetem egyetemi és posztgraduális képzést kínál a társadalomtudományokban és a humán tudományokban, valamint a természettudományokban.19  fakultáció érhető el , amely mindegyike egy tudományos területet fed le.Az egyetem karai a következők: matematika és informatika, fizika, kémia, biológia, földrajz, geológia és geofizika, üzlet és közigazgatás, jog, történelem, szociológia, pszichológia és oktatás, politikatudományok, filozófia, újságírás, levéltár, idegen nyelvek és Ortodox, római-katolikus és baptista teológia.Ez a struktúra erősíti a hallgatók és az oktatók közösség iránti elköteleződését. A karok magas színvonalú oktatási programokat kínálnak, de cserébe kiválóságot igényelnek diákjaiktól.Az egyetem diplomásai és öregdiákjai minden területen hatékonyan hozzájárulnak az állami programtervezéshez és döntéshozatali folyamatokhoz, és a nemzetközi kutatáshoz.A  Pszichológiai és Oktatási Tudomány 14. szintjén a tudományos kutatási profil a 11 kutatóközpont köré csoportosul :a szociológia és a szociális antropológia, a társadalmi mutatók és az adatbázisok, a szociálpolitika, az európai politika, a kockázati csoportok, az emberi erőforrások,a geopolitika és a nemzetközi kapcsolatok, a struktúra és a társadalmi mobilitás, a szociális szolgáltatások, a foglalkoztatáspolitika, a bűnözés és a kábítószerrel való visszaélés megelőzése és leküzdése, a migráció, a média és az új kommunikációs technológiák .

A Bukaresti Egyetem elősegíti az asszociatív viselkedést, mozgósítja és szervezi az emberi, pénzügyi és anyagi erőforrásokat, együttműködik más civil szervezetekkel, egyetemekkel, ápolói iskolákkal, helyi közigazgatással, kormányzati intézményekkel és lehetséges szponzorokkal. Az egyetem az idősebbek társadalmi életében strukturális változásokat támogat, igényeik, valamint a romániai kontextus széles körű ismerete alapján.
Brain@Home at the partner website: http://sas.unibuc.ro/brainhome_moving_and_enhancing_brain_training_for_an_active_life

 

 

     

 


 

A Brain@Home projekt a AAL Joint Program, és a Román, Olasz  és Magyar nemzeti hatóságok által lett alapítva.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához.