Prezentarea Brain@Home la DGASMB București

În 2018, Universitatea din București alături de SIVECO România au dat startul unor serii de prezentări a proiectului Brain@Home în cadrul Direcților Generale de Asistență Socială de pe raza Municipiului București. Scopul stabilirii unor întâlniri cu acest tip de instituții este unul dublu: pe de-o parte pentru identificarea de utilizatori și pe altă parte faptul că aceste instituții reprezintă potențiali beneficiari ai proiectului nostru.

Una din cele mai reprezentative întâlniri a fost cea de la DGASMB (Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București), unde cei doi parteneri au fost întâmpinați de către Dr. Emanuel Adrian Sârbu – Director al Departamentului de Relații cu Societatea Civilă și alți Actori Sociali și Dna. Felicia Stănescu – Inspector Specialitate. Prezentarea proiectului Brain@Home a constat atât într-o prezentare generală a partenerilor implicați, a obiectivelor și activităților, dar și într-o prezentare punctuală a aplicației cu exemple de jocuri, tururi virtuale și medii virtuale. În urma prezentării, participanții au declarat că aplicația este interesantă și benefică pentru potențialii utilizatori care se confruntă cu riscul scăderii calității vieții și nu numai, după etapa de pensionare. În ceea ce privește îmbunătățirile care ar putea fi aduse platformei Brain@Home, participanții au declarat în chestionarele de feedback propuse de către parteneri, faptul că un număr considerabil a populației cu vârste peste 60, nu au acces la e-mail – aspect ce trebuie avut în vedere în momentul înscrierii utilizatorilor în proiect.

În concluzie, cei doi parteneri din România vor păstra contactul cu reprezentanții DGASMB pentru stabilirea unor posibile întâlniri viitoare atât cu alte departamente din cadrul insituției cât și cu grupuri de utilizatori finali

 

     

 


 

Proiectul Brain@Home este co-finanțat de programul comun  AAL  și de Autoritatea Națională din România, Italia și Ungaria.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.